Online oplæg

Online foredrag

ONLINE FOREDRAG afholdes i de mørke måneder. I dette efterår er der fortsat fokus på at miste et barn og selv at vide af, at man skal dø.

 

 

 

Efterårets online foredrag starter med et oplæg af sociolog Caroline Kongste:

Bedsteforældres oversete sorg

Caroline har bedrevet forskning blandt bedsteforældre, der har mistet et barnebarn. Det er en overset gruppe af pårørende også hvad angår forskning i deres sorgreaktioner.

Carolines forskning påviser, hvordan den svære sorg, som bedsteforældrene oplever, tit gemmes væk i hensyntagen til omgivelserne. I stedet fokuserer både de selv og deres omgangskreds på, hvordan deres egne børn oplever at have mistet et barn. Forskningen belyser, hvad det har af konsekvenser for bedsteforældrene ikke at kunne udtrykke eller leve deres sorg med støtte fra andre.

Foredraget foregår tirsdag d.24.okt. kl.19.30-20.30
 

Deltagelse foregår via zoom: https://aarhusuniversity.zoom.us/j/69701804340

Ikke-medlemmer af Foreningen opfordres til en donation, der sendes som Mobile Pay til 61303155

 

 

 

 

 

Sidste efterår havde vi et velbesøgt foredrag af jordemoder og forsker Dorte Hvidtjørn, som fortalte om, hvordan de på Afsnit for Tab på Aarhus Universitets hospital arbejder med at støtte forældre, der mister deres spædbarn.

Foredraget “Når nybagte forældre mister” kan ses her.

 

Dernæst har Hospitalspræst Elisabeth Rokkjær Hammer holdt oplægget:

Hvordan taler vi om døden med børn og unge, der er livstruende syge? “Hvor tror du jeg kommer hen når jeg dør” (pige, 11år).

Ud fra sine mangeårige erfaring med at bedrive sjælesorg blandt indlagte børn og unge, der ved af, at de er døende, beskrev Elisabeth, hvad det har af betydning for familien at få talt sine dødsforestillinger igennem – både for, hvordan de håndterer sygdomsforløbet og den efterfølgende sorgproces.

Foredraget “Hvordan taler vi om døden…” kan ses her.

 

Gense flere af de afholdte foredrag på ‘Nærvær med Døden’s YouTube kanal her.