Nyheder, arrangementer og kurser

Her finder du foreningens nyheder, arrangementer og kurser om blandt andet nærvær, eksistentiel og spirituel omsorg og samtaler om døden.

 

Kurser

Mindfulness og compassiontræning for hospicemedarbejdere – et forskningsprojekt financieret af Velliv

Foreningen har i samarbejde med Dansk Center for Mindfulness modtaget tæt på 1 mio. kr. fra Velliv fonden til at undersøge udbyttet af at træne det at være nærværende og medfølende blandt mennesker, der til dagligt arbejder med døende.

 

Du kan følge projektet her og lytte til de guidede meditationer her.

 


 

Arrangementer

ONLINE FOREDRAG har været afholdt månedligt og vender tilbage efter sommeren.

Foredragene har omhandlet, hvordan vi som enkelt personer og som samfund forholder os nærværende til døden.

Og hvad der kan stå i vejen for det!

Ph.d.-studerende i Visuel Antropologi Kenni Hede, har talt om, hvordan det at tage afsked med en af sine nærmeste under de restriktioner, som COVID-19 har medført.

Antropolog Jeanette Lykkegård har talt om sin forskning blandt en af nomadestammerne i Sibirien, hvor man syr sin egen dødsdragt hele livet – men lader den blive færdiggjort af andre, når man dør.

Religionsforsker Hanne Bess Boelsbjerg har også talt om sin forskning blandt uhelbredeligt syge kræftpatienter, og hvad det betyder at tro på et liv efter døden, når man går den i møde.

International sygeplejerske og forsker Birgit Westphal Christensen fortalte erfaringsnært om vigtigheden af at samtale om døden for både at kunne leve og dø bevidst.

Kunstner Birgitte Mote har afholdt workshop i, hvordan man kan videregive sin kærlighed i form af gaver til den afdøde – gennem kreative produkter man selv har lavet.

Gense flere af de afholdte foredrag på ‘Nærvær med Døden’s YouTube kanal her.

 

 


 

 

 

Nyhedsbreve

 

Nyhedsbrev juli 2018

 

Nyhedsbrev januar 2019

 

Nyhedbrev juli 2019

 

Nytårsbrev 2020-21