Nyheder

Nyheder om vores aktiviteter, som giver et overblik over Foreningens arbejde.

Følg os på Facebook, hvor vi deler debatindlæg og arrangementer, der beskæftiger sig med det at forholde sig til døden!

Dødens festival i Ry

Foreningen deltager på Dødens festival i Ry, som bl.a. byder på kirkekoncert med fløjtenist Trine Gelzer Dinesen og koncert og fællessang med Ry Social Singers.

Social Singers optræder søndag d. 29. oktober kl. 13  i Tulstrup kirke. Koret ledes af Herdis Lystbæk Andersen, som – ud over at være korleder – er musiklærer på en efterskole og stor tilhænger af at samles om fællessang. Koncerten byder på en blanding af sange sunget af koret, og fællessange fra Højskolesangbogen. Publikum kan ønske sange, som betyder noget for dem, og hvis de har lyst, er der også plads til at fortælle om, hvorfor lige denne sang skal synges. Så synges der i fællesskab med støtte fra koret og Herdis på klaver. Det skaber et rum for hinandens minder og oplevelser med tab.

Uge 44

Som led i at sætte fokus på døden i uge 44 er der foredrag og fløjtekoncert i Tulstrup kirke Allehelgens aften – tirsdag d. 31. oktober – kl. 19. Fløjtenist Trine Gelzer Dinesen er uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium i 1992. For 10 år siden udviklede hun sit fløjtespil i en ny og unik retning, som hun i dag bruger terapeutisk til bl.a. mennesker som har mistet. Denne aften vil Trine fortælle om sit eget tab, og hvordan hun bruger den terapeutiske fløjtemusik på bl.a. plejehjem, Aarhus Universitetshospital og i sin klinik. Foredraget slutter af med en meditativ hjerterejse, hvor vi kan sende kærlige tanker til dem, vi har mistet i årenes løb.

Arrangementet koster 50 kr. i entré og er støttet af Skanderborg kommunes kulturpulje.

 

 

Uddannelse

I samarbejde med Dansk Center for Mindfulness udbydes to kurser for professionelle, der arbejder med døende. Kurserne er tilpasset til arbejdet med døende ud fra de erfaringer, der stammer fra forskningsprojektet, som foreningen har været med til at igangsætte. Kurserne foregår henholdsvis i Aarhus og i København.

Læs mere om pris, tid og tilmelding her:

Podcast

Vi har nu udgivet 2.sæson af vores podcast serie ’Samtaler om døden’.

I denne sæson taler Søster Christensen-Svendsen med mennesker, der er vant til at være med eller omkring døende. Først taler hun med Jane Koller, som bl.a. er mindfulness instruktør og med i foreningens bestyrelse. Hun fortæller om sine erfaringer som våger. Dernæst deler kropsterapeut Vibeke Bækstrøm erfaringer fra sit arbejde med at yde berøring til døende. I tredje afsnit taler lydhealer Liselotte Flyborg om det at lindre gennem sang og lyd, mens sæsonen afsluttes med forfatter og trivselskonsulent Anja Enggren, der taler om betydningen af at dele fortællinger med hinanden, der kan lindre den sidste tid.

I forrige sæson indgår teolog og professor Niels Christian Hvidt, imam og forsker Naveed Baig og hospitalspræst Lotte Mørk samt healer Per Helge Kofoed i samtale med Hanne Bess Boelsbjerg. Her taler de om, hvordan det at være tæt på døden, enten personligt eller professionelt, bliver påvirket af ens tro.

YouTube

På Foreningens YouTube kanal udgiver vi interview med personer, som gør et stort stykke arbejde for at styrket nærværet med døden

Foreningen har interviewet psykolog Maria Damsholt, der er leder af Buddhistisk besøgs- og vågetjeneste om hendes mangeårige arbejde med at være tilstede med mennesker i den sidste livsperiode og i selve dødstidspunktet. Hun deler ud af sine erfaringer og de buddhistiske praksisser, der kan hjælpe den døende på vej. Hun forklarer også, hvordan man selv kan forberrede sig på sin egen død. Se med på Youtube her: