Nyheder

Nyheder om vores aktiviteter, som giver et overblik over Foreningens arbejde.

Følg os på Facebook, hvor vi deler debatindlæg og arrangementer, der beskæftiger sig med det at forholde sig til døden!

Bevilling til ”Dinner med Døden”

Tak til Frederiksbergfonden

Foreningen har været så heldige at modtage en bevilling på 25.000 kr. fra Frederiksbergfonden. Pengene bruges til afholdelse af ”Dinner med Døden”, som næste gang kommer til at foregå d.31.marts. Her indbyder vi kunstnere, som har beskæftiget sig med døden, til at komme og inspirere til at forholde sig til døden som en del af livet. De to arrangementer afholdes på KU.BE, Frederiksberg. Læs mere om det her:

Podcast

Vi har nu udgivet 2.sæson af vores podcast serie ’Samtaler om døden’.

I denne sæson taler Søster Christensen-Svendsen med mennesker, der er vant til at være med eller omkring døende. Først taler hun med Jane Koller, som bl.a. er mindfulness instruktør og med i foreningens bestyrelse. Hun fortæller om sine erfaringer som våger. Dernæst deler kropsterapeut Vibeke Bækstrøm erfaringer fra sit arbejde med at yde berøring til døende. I tredje afsnit taler lydhealer Liselotte Flyborg om det at lindre gennem sang og lyd, mens sæsonen afsluttes med forfatter og trivselskonsulent Anja Enggren, der taler om betydningen af at dele fortællinger med hinanden, der kan lindre den sidste tid.

I forrige sæson indgår teolog og professor Niels Christian Hvidt, imam og forsker Naveed Baig og hospitalspræst Lotte Mørk samt healer Per Helge Kofoed i samtale med Hanne Bess Boelsbjerg. Her taler de om, hvordan det at være tæt på døden, enten personligt eller professionelt, bliver påvirket af ens tro.

YouTube

På Foreningens YouTube kanal udgiver vi interview med personer, som gør et stort stykke arbejde for at styrket nærværet med døden

Foreningen har interviewet psykolog Maria Damsholt, der er leder af Buddhistisk besøgs- og vågetjeneste om hendes mangeårige arbejde med at være tilstede med mennesker i den sidste livsperiode og i selve dødstidspunktet. Hun deler ud af sine erfaringer og de buddhistiske praksisser, der kan hjælpe den døende på vej. Hun forklarer også, hvordan man selv kan forberrede sig på sin egen død. Se med på Youtube her:

Kurser

Stilhedsretreat som introduktion til resultater fra forskningsprojekt

I forlængelse af det forskningprojekt, som foreningen i samarbejde med Dansk Center for Mindfulness har gennemført, tilbyder to af de erfarne undervisere, Ann Ostenfeld Rosenthal og Lene Jensen et introduktions- og opfølgningsforløb. Stilhedsretreatet foregår d.16.-17.sep. i Vosnæs og bygger på det konstaterbare udbytte af at træne det at være nærværende og medfølende blandt mennesker,  der til dagligt arbejder med døende.

Du kan læse mere her og få en forsmag på en af deres guidede meditationer her.

 

 

Uddannelse

I samarbejde med Dansk Center for Mindfulness udbydes to kurser for professionelle, der arbejder med døende. Kurserne er tilpasset til arbejdet med døende ud fra de erfaringer, der stammer fra forskningsprojektet, som foreningen har været med til at igangsætte. Kurserne foregår henholdsvis i Aarhus og i København.

Læs mere om pris, tid og tilmelding her: