Nyheder og kurser

Her finder du foreningens nyheder og kurser om blandt andet nærvær, eksistentiel og spirituel omsorg og samtaler om døden.

Podcast

Vi har taget hul på at lave podcasts. Vi starter med den første af tre sæsoner her før sommerferien. I den første sæson medvirker teolog og professor Niels Christian Hvidt, Imam og forsker Naveed Baig og hospitalspræst Lotte Mørk samt healer Per Helge Kofoed. I samtale med Hanne Bess Boelsbjerg udforskes, hvordan det at være tæt på døden, enten personligt eller professionelt, bliver påvirket af ens tro.

YouTube

På Foreningens YouTube kanal udgiver vi interview med personer, som gør et stort stykke arbejde for at styrket nærværet med døden

Foreningen har interviewet psykolog Maria Damsholt, der er leder af Buddhistisk besøgs- og vågetjeneste om hendes mangeårige arbejde med at være tilstede med mennesker i den sidste livsperiode og i selve dødstidspunktet. Hun deler ud af sine erfaringer og de buddhistiske praksisser, der kan hjælpe den døende på vej. Hun forklarer også, hvordan man selv kan forberrede sig på sin egen død. Se med på Youtube her:

Kurser

Mindfulness og compassiontræning for hospicemedarbejdere – et forskningsprojekt

Foreningen har i samarbejde med Dansk Center for Mindfulness modtaget tæt på 1 mio. kr. fra Velliv   fonden til at undersøge udbyttet af at træne det at være nærværende og medfølende blandt mennesker,   der til dagligt arbejder med døende.

Du kan følge projektet her og lytte til de guidede meditationer her.