Nyheder, arrangementer og kurser

Her finder du foreningens nyheder, arrangementer og kurser om blandt andet nærvær, omsorg og samtaler om døden.


 

Arrangementer

 

Dødsritualer

 

 • Dødsritualer: sammen hver for sig – D 10. august kl 19.30 – 20.30
  v Jeanette Lykkegård
  Dette foredrag stiller spørgsmålet: Hvad kan dødsritualer gøre for den afdøde, og for de efterladte?

samtaler om dødenDette gøres med udgangspunkt i praksisser omkring døden blandt tjuktjerne, et rensdyrnomadefolk i det nordøstlige Sibirien, hvor Jeanette Lykkegård har lavet 12 måneders feltarbejde i forbindelse med hendes ph.d.-forskning. Her våger de levende
over, og spiser og sover sammen med den afdøde i tre døgn, inden den døde sendes videre via detaljerede ritualer. Jeanette vil udover at fortælle tjuktjernes perspektiv, også dele hvordan hun selv kunne gøre brug af nogle af ritualerne i en dansk kontekst, når hun selv har mistet.

Tilmelding på: mail@naervaeromkringdoende.dk

 


 

Mens vi venter på døden, skal vi så ikke lave noget andet?

 

 • Mens vi venter på døden, skal vi så ikke lave noget andet? – D 24. august kl 19.30-20.30
  v Kenni Hede
  samtaler om dødenHvordan bruger vi vores sidste tid sammen når det uundgåelige synes at være det eneste øjet og følelserne kan fokusere på? Jeg havde været hos min familie i godt en uge, da regeringens første udmelding om landsdækkende COVID-19 nedlukninger ramte alle overskrifter. Med ét gled omverdenen væk, og vi forsvandt ind i en impermeabel membran, der omsluttede vores totale tilværelse. Tiden stod nærmest stille, eller nærmere, den moslede sig afsted i et tempo, der virkede underligt unaturlig, men som tillod os at være komplet tilstede over for hinanden og ikke mindst min mor, der fire uger senere tog sit sidste åndedrag i den hospitalsseng, vi havde fået installeret i forbindelse med hendes palliative pleje i hjemmet. Dette foredrag tager udgangspunkt i nogle af de personlige oplevelser jeg og min familie delte i de sidste 4 uger af min mors liv. Hvordan kedsomhed og brætspil blev en del af vores tid sammen, og hvordan samtaler om døden og livet efter gled i baggrunden, sammen med de mange andre udfordringer der danner rammen om foråret 2020. Dette til fordel for muligheden for komplet tilstedeværelse, nærvær og omsorg – både for min mor og resten af min familie.

Tilmelding på: mail@naervaeromkringdoende.dk


 

 • I samarbejde med medborgerhuset KU.BE på Frederiksberg, (København) afholder foreningen tre arrangementer kaldet ‘Dinner & Death’.  Her bliver døden taget op som et samtaleemne, vi kan tale om i fællesskab hen over en god middag. Arrangementet vil blive afholdt i Århus i foråret 2021.

 


 

Nyhedsbreve

Nyhedsbrev juli 2018

Nyhedsbrev januar 2019

Nyhedbrev juli 2019

 


 

Læs mere om foreningen Nærvær for Døende her.