Fysiske foredrag

 

Foredrag på Folkeuniversitet

I samarbejde med Folkeuniversitet i Aarhus tager vi temperaturen på, hvor den vestlige dødskultur er henne i dag.

I foredragsrækken “Hvad er døden?” giver vi indblik i den historiske udvikling, som præger vores forhold til døden.

Foredragene belyser også, hvordan man arbejder med sorg gennem ritualer, der medvirker til at skabe et flow i sorgen.

Det kommer også til at have et praksisnært element, da man lærer om, hvilken effekt det kan have at træne det at turde forblive nærværende i situationer, hvor man er tæt på døden, som det fx er tilfældet, når man arbejder på hospice

Deltagerne kommer tæt på dødsritualer i både ord og billeder og bliver klogere på, hvad døden er for et fænomen. Det kan give inspiration til, hvordan man selv ønsker at omgås døden i sit eget liv.

Foredragene holdes af Hanne Bess Boelsbjerg, Ann Ostenfeld-Rosenthal, Jeanette Lykkegaard, Samuel Altschul og Klaus Bo i efterårsæsonen.

 

Dinner med Døden

Den danske dødskultur er præget af at mangle et sprog for de oplevelser, der knytter sig til det at have døden tæt inde på livet; om man er alvorligt syg eller lige har mistet.

Heldigvis giver kunsten, musikken og litteraturen mulighed for at udtrykke, hvordan det opleves at have døden tæt på.

Derfor inviterer Foreningen i samarbejde med KU.BE til to kunstneriske arrangementer, hvor dygtige og modige kunstnere skaber et samtalerum, så man sammen forholder sig åbent og reflekterende til døden.

På baggrund af en bevilling fra Frederiksbergfonden indbød vi 1.april til en inspirerende aften, hvor vi forholdt os til, hvordan døden kan skabe kunstnerisk fornyelse og styrke ens menneskelig indsigt.

Det skete i middagsselskab med forfatter og radiovært Knud Romer, kunstfotograf Linda Hansen, samt sangskriver og sanger Kenneth Thordahl.

KU.BEs restaurant lod os smage på, hvordan døden kan omformes til liv. Det skete ved at servere tre retter mad, der kunstnerisk forholdt sig til døden.

De tre kunstnere bidrog med indslag, der trækker på deres personlige erfaringer med død, livstruende sygdom og sorg. Som forventet smittede emnerne af på samtalerne ved langbordene, hvor måltidet foregik.

For deltagernes beskrivelse af arrangementet, læs mere her:

Vel mødt til næste Dinner med Døden fredag d.28.okt.!