”Dinner med døden” d.1.april blev et meget stemningsfuldt og nærværende arrangement.

48 deltagere ved 4 borde med kontakt til scenen   og en fantastisk 3-retters umami oplevelse af velsmagende retter veganske og med kød og fisk.

Knud Romer begyndte kunstens stemning med sin helt fantastisk ærlige og nærværende fortælling om mødet med døden – gennem ungdommens eksperimenter-en med diverse euforiserende stoffer og en nær vens alvorlige sygdom og møde med døden. Knud er helt tæt på med alle sine farverige og dybe tanker, følelser, angst, uro og undren over mange menneskers forhold til livet. Livet er ikke vores – livet er.

Vi kom tæt på og samtalen ved bordene fik straks et fælles tema til refleksion og dialog. Der var stor dialog.
Kenneth Thordals smukke sange, tekster skrevet i inspirationen efter en datters sygdom og død. Smuk musik, lyrik fremført af Kenneth på guitar og klaver. Glæden ved at have datteren som han fortsat havde i sin egen form som far. Som Kenneth sagde: ” jeg har 2 døtre, en levende, en død ”. Sange fra albummet: ”Den tid. Den sorg”. Udgivet 2019.

Aftenen sluttede med Fotograf Linda Hansen, hvis billedpræsentation på stort lærred ganske enkelt fik alle til at være stille og til stede i hvad de så og hørte. En meget betagende samling af mennesker med Naevus flammeus bedre kendt som røde flammende modermærker i ansigtet. Menneskelige historier og nære billeder. Sidst men ikke mindst Lindas seneste og ikke helt færdige bog / projekt:” Why Not Me” en serie af fotografier / selvportrætter taget i tiden efter brystkræft og fjernelse af det ene bryst. ”Dette er mig – sådan ser jeg ud nu, lige her og lige der”. Hvad lægger vi mærke til? Hvad ser vi af lys, refleks og stemning. Hvad ser vi af liv, menneske og kvinde? Det var meget nærværende, ægte og modigt. Med en følelse af selv at blive ”klædt lidt af” mærkede jeg mig, min krop, min sårbarhed, mit sind der spejlede sig endnu en gang i en fantastisk kunstnerisk og menneskelig præsentation.

Tak til tre kunstnere der ville og kunne røre og berøre døden og tak til KUBE for dinner de luxe.

Tak for en dejlig aften til alle der var med i dette nærværende, levende og venlige intime selskab.

Berit Weise, nyt bestyrelsesmedlem